Un proiect important pentru locuitorii comunei Bujoreni este implementat chiar în această perioadă. Primarul Gheorghe Gîngu consideră că sănătatea concetățenilor săi este prioritară și tocmai de aceea s-a zbătut să rezolve problema dispensarului din Bogdănești, adică să-l modernizeze și să-l doteze cu aparatură medicală performantă.

Lucrările de reabilitare și modernizare a dispensarului sunt în plină desfășurare, iar, în paralel, Primăria Bujoreni a demarat procedurile de achiziție pentru echipamentul medical, mobilier și tehnică IT și multimedia.

Astfel, vor fi achiziționate aparaturi medicale performante pentru medicina de familie după cum urmează: electrocardiograme, analizator biochimie urină, pelvimentru, negatoscop, trusă chirurgie, tensiometru profesional, trusă de urgențe medicale, otospcop, analizator glicemie, colesterol și hemoglobin cu teste incluse, sterilizatoare, masă pentru consultații și de înfășat sugarii, trusă resuscitare și multe altele.

De asemenea, vor fi achiziționate birouri, scaune, precum și dulapuri utile unui dispensar medical. În același timp, cei patru medici de familie care funcționează la Dispensarul Bogdănești vor primi laptop-uri noi.

Fondurile pentru modernizarea dispensarului au fost obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Sursa: https://www.gazetavalceana.ro/